august, 2022

05aug17:3019:30La Bohéme på Honnørkajen

Event Details

Det 3. opera arrangement under Lolland Operafestival, er La Bohéme på Honnørkajen i Nakskov.

Denne aften byder vi velkommen til en af de helt store operaoplevelser, når der er gratis opera på Honnørkajen, hvor den smukke skonnert Johanne, danner ramme om en let tilskåret udgave af operaen La Bohéme.

Puccinis smukke og tragiske historie ”La Bohème” handler om kærligheden mellem syersken Mimi og digteren Rodolfo. Handlingen foregår i Paris i 1830’erne. Her møder vi, på et iskoldt loftskammer i latinerkvarteret, en flok fattige unge kunstnere. De er opfyldt af ungdommens livsmod og parate til at konfrontere skæbnen med hvad end den måtte byde på. Det gælder ikke mindst Mimì og Rodolfo, som på denne aften forelsker sig hovedkulds i hinanden med en så glødende kærlighed at ethvert hjerte må smelte.

Medvirkende: sopran Clara Cecilie Thomsen, baryton Teit Kanstrup, tenor Jonathan Koppel, sopran Carina Tybjerg Madsen, baryton David Kragh Danving og ved tangenterne pianisten Louise Schrøder. Læs mere længere nede på siden.

Det vil blive sat borde og stole op, men vil man være sikker på en siddeplads, er man velkommen til at tage campingstole/klapstole med til at sidde på.

Lions Club vil sørge for at der er noget koldt at drikke, i form af vin, øl og vand.

Vi glæder os til at se jer på havnen.

Clara Cecilie Thomsen, Sopran
Clara er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet hos sanglærer Susanna Eken. Hun debuterede på Det Kgl. Teater i 2017 som Barbarina i Figaros Bryllup og har siden sunget bl.a. Musetta i La Bohème, Grevinden i Figaros Bryllup, Donna Anna i Don Giovanni og Pamina i Tryllefløjten. I 2019 medvirkede hun i Kasper Holtens opsætning af Amadeus på Det Kgl. Teater og i Christian Lollikes eksperimenterende forestilling Don Juan. I 2020 debut på Den Jyske Opera i Mozarts Bortførelsen fra Seraillet og skal samme sted også synge hovedroller i Verdis Rigoletto og Poul Schiebecks Fête Galante. Clara har sunget med orkestre som Det Kongelige Kapel, Aalborg Symfoniorkester og Copenhagen Phil. Hun har optrådt i store dele af Europa, bl.a. i Musikverein i Wien sammen med Tonkünstler Orkesteret. Clara har modtaget priser som Årets Opera Talent, Leonié Sonnings Talentpris og Anmelderringens Talentpris.

Teit Kanstrup, Baryton
Teit Kanstrup er opvokset i Roskilde og begyndte sin musikalske træning i Brass-Bands og Domkirkens Drengekor. Han blev siden optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med sang som hovedfag, og derefter 3 år i den prestigiøse operaskole på Royal Academy of Music i London. Siden har han arbejdet som freelance sanger i primært Nordeuropa og USA. Som baryton med både god højde og fylde i bunden af stemmen favner han, i oratorie- og koncertsammenhæng, over et bredt repertoire fra baspartierne i Bachs passioner og oratorier til de krævende barytonpartier i f.eks Orffs ”Carmina Burana” og Gades ”Elverskud”. I det klassiske operarepertoire føler Teit sig hjemme i Kavalerbarytonfaget, men er også efterspurgt i Barok- og moderne operaer der ofte kræver en større alsidighed. Således kan han i denne sæson opleves på tourné i Andy Papes børneopera ”Dragen Kjetil”, som Silvio i ”Pagliacci”, som Owen Heart i ”Dead Man Walking” på Det Kongelige Teater og i titelpartiet i Händels ”Julius Cesar”.

Jonathan Koppel, Tenor
Jonathan Koppel er født i 1991 og har sunget siden han var barn. Han afsluttede sin uddannelse fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2016 og fortsatte derefter sine videre studier hos de internationalt anerkendte sangere, Reinaldo Macias og Helena Kaupova. Indenfor oratorielitteraturen er Jonathan flittigt benyttet som solist i værker som Bachs H-mol messe og Juleoratoiret, Händels Messias, Dvoraks Stabat Mater, Puccinis Messa di Gloria og Mozarts Requiem og Kroningsmessen. I foråret 2022 debuterede han på Det Kongelige Teater i ”Næsen” af Sjostakovitjs og til efteråret debuterer han i Sverige på Kungliga Operan i Stockholm som Prins Tamino i Mozarts ”Tryllefløjten”.

Carina Tybjerg Madsen, Sopran
Carina debuterede fra Solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i januar 2019 med et vidt omspændende program bestående af Verdi, Strauss og George Crumb. Hun havde i foråret 2021 sin debut på Det Kongelige Teater i Forestillingen ”LIGHT” og har sunget hovedroller i forestillinger som ”Flagermusen”, ”Den glade Enke” og ”Den Fiffige lille Ræv”. Hun bliver flittigt brugt som solist med de store landsdelsorkestre i Danmark, senest i Mozarts ”Requiem” med Sønderjyllands Symfoniorkester i april 2022. Carina skal denne sommer ved Rued Langgaard Festivalen synge dels rollen som Skaberguden Aruru i Per Nørgårds sjældent opførte opera ”Gilgamesh” samt være solist i Langgaards ”Sfærernes Musik”. Carina har for nylig sunget sig til en 2-årig solistkontrakt ved Landestheater Linz i Østrig, hvor hun debuterer med hovedrollen i ”Gräfin Mariza” af Kálmán i oktober 2022.

David Kragh Danving, Baryton
David Danving er født og opvokset i Assens og startede sin sangkarriere i den tidlige alder af 9 år hos Syngedrengene ved Vor Frue Kirke, Assens. Han færdiggjorde sine sangstudier fra Odense Musikkonservatorium i 2018 med en Kandidatgrad ved sangprofessor Helene Gjerris og den velkendte baryton Jens Søndergaard som sine lærere. Nylige og fremtidige engagementer inkluderer Operaen Nordkraft på Copenhagen Opera Festival, Gæsten i Børrensens Den Kongelige Gæst på Helsingør Kammeropera og Smirrnov i Waltons The Bear på Vejle Musikteater. David har allerede sunget roller I produktioner på Det Kongelige Teater, Copenhagen Opera Festival, Den Fynske Opera, Opera Hedeland og SlotsOperaen. Han sunger også ofte solist i operakoncerter og oratorier som Mozarts Requiem, Faurés requiem og Händels Messias.

Louise Schrøder, Pianist
Louise Schrøder er uddannet pianist med speciale i akkompagnement og repetition fra Syddansk Musikkonservatorium i 2006 ved Tove Lønskov og Marianna Shirinyan. Fra 2006-2016 var Louise Schrøder musikalsk leder samt en del af den daglige ledelse i turnekompagniet Den Rullende Opera. Som akkompagnatør og repetitør har Louise erfaring fra bl.a. Den Jyske Opera, Den Ny Opera, Copenhagen Opera Festival, Operaakademiet, Polyhymnia og Opera på Grænsen. I korsammenhænge hos bl.a. Mogens Dahl Kammerkor, Sokkelund Sangkor, Kammerkoret Camerata og Graabrødre Kammerkor. Derudover fungerer hun som akkompagnatør til auditions, korrepetition og liedkoncerter.

 

Det næste og sidste operaarrangement:
“Operamiddag” hos Spiseriet på Søllestedgaard lørdag d. 6. august kl. 18.00 – kræver billet.

more

Time

5 august, 17:30 - 5 august, 19:30

Location

Honnørkajen

X