Om Nakskov

Nakskov er en pulserende handelsby og et handelscentrum for hele Vestlolland og øerne. Vi har et stort og spændende udvalg af butikker og byen afholder hvert år mange arrangementer, større events og aktiviteter, der er med til at give byens kunder en masse gode oplevelser – hele året igennem.

I Nakskov Handel & Erhverv står vi sammen om at fastholde og udvikle Nakskov som den attraktive og aktive handelsby den er – hvad enten man er lokal, turist eller gæst på Lolland. Ligeledes skal byen være spændende for butiksejere, handels- og erhvervsdrivende, lokale restauratører og øvrige interessenter.

Nakskov er Lollands største by og købstad, med godt 12.700 indbyggere og ligger smukt i bunden af Nakskov Fjord. Byen var tidligere en betydelig skibsværftsby i Danmark, hvor den verdenskendte søtransportvirksomhed ØK (Østasiatisk Kompagni) stiftedes af nakskovitten H.N. Andersen i slutningen af 1800-tallet. Nakskov er en driftig industriby med morgenmadsfabrikken Nakskov Mill Foods – tidligere kendt som OTA, Nakskov Sukkerfabrik, Ortofon, Alfa Laval og MHI Vestas Offshore Vind som nogle af de helt store virksomheder.

Trods byens industrialisering har Nakskov formået at bevare en del af sin historiske bymidte med gamle bindingsværkshuse, pakhuse og købmandsgårde samt flere små gader og stræder, der giver købstaden et middelalderagtigt udseende. Blandt de mest markante bygninger er byens store kirke, Sankt Nikolai Kirke fra 1200-tallet, den gamle kornlade Dronningens Pakhus fra år 1600, købmandsgården Theisens Gård fra 1786 og Det Gamle Apotek der er opført i 1645 og nu huser byens Turistbureau.